Як не потрапити під санкції: МЗС України запустило інформкампанію для жителів Євросоюзу

Як не потрапити під санкції: МЗС України запустило інформкампанію для жителів Євросоюзу

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України запустило кампанію для жителів країн Європейського Союзу з інформацією про те, як не потрапити під санкції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Інформаційна кампанія МЗС України «Дізнайся-Перевір-Дій» спрямована на протидію спробам Росії легітимізувати свою присутність на окупованих територіях України через бізнес, освіту, культуру і людські контакти.

«Завдання кампанії - донести до європейської громадськості інформацію про важливість санкцій і покласти край спробам Росії використовувати європейських політиків, бізнесменів або митців для легітимізації своїх злочинів на окупованих територіях України», - наголошує спецпредставник МЗС України з питань санкційної політики Олексій Макєєв.

У відомстві зауважують, що кампанія закликає жителів країн ЄС до трьох простих кроків, які убезпечать від ризиків потрапити під санкції: дізнатися про обмеження, введені проти Росії з боку ЄС та України; перевірити інформацію, щоб уникнути несподіваних проблем для свого бізнесу, коли маєш справу з Росією; діяти, щоб запобігти подальшим агресивним діям Росії проти України та інших країн ЄС.

У МЗС нагадали, що Євросоюз запровадив санкції проти РФ після того, як у 2014 році Росія окупувала Крим та частини Донецької і Луганської областей України.

«Однак замість того, щоб повернутися у правове русло, РФ почала шукати шляхи обходу санкцій і способи легітимізувати свою присутність на тимчасово окупованих територіях України. З цією метою Росія використовує економіку, культуру, двосторонні контакти. Вона також вкладає значні ресурси для введення в оману європейську громадськість і бізнес, втягуючи їх у незаконні оборудки в окупованому Криму», - сказано в повідомленні.

МЗС також запрошує до підтримки кампанії міжнародні громадські організації, бізнесові асоціації, об’єднання закордонного українська та європейські ЗМІ.

Повний перелік санкцій ЄС можна побачити тут.

Читайте також: Росія становить безпосередню загрозу безпеці в Європі - глава Бундесверу

Як повідомляв Укрінформ, МЗС вітає рішення Ради Європейського Союзу продовжити на наступні 6 місяців - до 15 вересня 2021 року - термін дії персональних санкцій щодо 177 фізичних та 48 юридичних осіб у зв’язку із їхніми діями, що підривають чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету й незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-