Керівники польського та литовського парламентів їдуть в Україну

Керівники польського та литовського парламентів їдуть в Україну

Укрінформ
Віцемаршалок Сейму Польщі Малгожата Госєвська та заступник голови Сейму Литви Пауліс Саударгас упродовж 19-24 квітня перебуватимуть з візитом в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на прес-службу Сейму Польщі.

«Візит пов'язаний ситуацією в регіоні, яка є динамічною», - повідомили у нижній палаті польського парламенту.

Як зазначається, зустрічі та поїздки в Україні відбуватимуться у форматі Люблінського трикутника (Україна, Польща, Литва). З українського боку в них братиме участь перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

У коментарі РАР Госєвська повідомила, що візит в Україну буде елементом «вираження солідарності з Україною» і «протидії російській агресії».

«Україна має знати, що вона не сама, і щоб Володимир Путін усвідомлював: чергові кроки проти України викличуть рішучий протест», - повідомила віцемаршалок Сейму РП.

За її словами, після завершення візиту українські, польські та литовські політики приймуть спільну декларацію.

Читайте також: У Дуди кажуть, що Росія намагається зірвати надання Україні ПДЧ

Госєвська повідомила, що це перший такого роду візит в рамках Люблінського трикутника. Вона додала, що він здійснюється за її ініціативою.

Люблінський трикутник є форматом тристоронньої співпраці України, Польщі та Литви, започаткований главами МЗС трьох країн в липні 2020 року у Любліні. Метою створення нового формату є поглиблення, політичної, економічної і суспільної співпраці між трьома країнами та підтримка євроатлантичних прагнень України.

Раніше Укрінформ повідомляв, що за особистої участі та сприяння Госєвської було на базі понад 60 інтерв'ю, які польські та українські волонтери провели з полоненими, було складено доповідь «Російські воєнні злочини в Україні в 2014 році». В 2016 році польська політик особисто передала цю доповідь до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. У січні цього року вона повідомила, що МКС взяв до уваги цю доповідь при розгляді матеріалів щодо злочинів на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-