Єнін та радник Держдепу США говорили про активність військ РФ біля українських кордонів

Єнін та радник Держдепу США говорили про активність військ РФ біля українських кордонів

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін під час телефонної розмови з радником Державного департаменту США Дереком Шолле обговорив нарощування Росією своєї військової присутності поблизу українських кордонів та низку інших важливих питань.

Про це передає Укрінформ із посиланням на сайт МЗС.

«Співрозмовники обговорили масоване нарощування Росією своєї військової присутності поблизу українських кордонів, протидію реалізації російського геополітичного проєкту «Північний потік – 2» та подальший розвиток українсько-американської взаємодії», - зазначили в МЗС.

Читайте також: Байден закликав Росію до деескалації

Єнін висловив вдячність американській стороні за рішучу підтримку України в протидії російській агресії та лідируючу роль США в консолідації міжнародних зусиль з тим, щоб домогтися від Росії поваги до базових принципів міжнародного права.

Заступник міністра відзначив важливість реагування Сполучених Штатів на агресивну поведінку Росії, подякувавши за запроваджені сьогодні додаткові санкції проти Кремля.

Читайте також: Байден запровадив надзвичайну ситуацію у США через дії Росії

Сторони відзначили, що російський енергетичний сектор є основним джерелом фінансових ресурсів Кремля, які використовуються Росією для агресій та проведення операцій з дестабілізації ситуації в різних регіонах світу, втручання у вибори, здійснення кібератак.

Дерек Шолле наголосив на позиції президента США Джо Байдена, що «Північний потік – 2» є невигідною угодою для Європи.

Читайте також: Реакцією на ескалацію агресії РФ має стати негайне зупинення Nord Stream 2 - євродепутатка

Співрозмовники також обговорили прогрес України в імплементації структурних реформ. Радник Держдепартаменту підкреслив, що США рішуче підтримують програму внутрішніх трансформацій в Україні та налаштовані й надалі надавати необхідну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати запроваджують нові санкції та обмеження проти Росії, включно з випровадженням російських дипломатів, через дії уряду та розвідувальних служб РФ проти інтересів і суверенітету США. Про це йдеться в указі глави Білого дому, оприлюдненому в четвер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-