Абрамовський обговорив з британським послом підготовку до кліматичних переговорів у Глазго

Абрамовський обговорив з британським послом підготовку до кліматичних переговорів у Глазго

Укрінформ
Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський обговорив з послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс підготовку до міжнародних кліматичних переговорів у Глазго.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

За словами Абрамовського, на початку квітня Міндовкілля презентувало проєкт Другого національно визначеного внеску до Паризької угоди, мета якого – скоротити викиди парникових газів на 65% у 2030 році у порівнянні з 1990 роком. Найближчим часом планується завершити консультації зі стейкхолдерами, аби уряд на початку літа затвердив НВВ2.

Міністр висловив сподівання на підтримку Великої Британії у реалізації цілей НВВ2 та його презентації міжнародній спільноті. Він наголосив, що для України є важливим досвід Великої Британії – країни-лідера у розвитку “зеленої” економіки.

Відповідно до Паризької угоди, кожна країна-учасник має вживати послідовні внутрішні заходи для пом'якшення змін клімату та досягнення цілей угоди. Україна у НВВ2 змоделювала амбітні цілі. Для їх досягнення потрібні міжнародні інвестиції. Реалізація поставлених кліматичних трансформацій передбачає залучення у різні сектори економіки 102 млрд євро інвестицій.

НВВ2 є важливим для розвитку та перевтілення енергетики, промисловості, транспорту, будівництва, сільського і лісового господарства та управління відходами.

Читайте також: Поверхневі води Тиси перевірять на забруднення — Абрамовський

Як ідеться в повідомленні, в листопаді цього року Велика Британія спільно з Італією прийматиме #СОР26. Конференція стане нагодою для країн спільно взяти на себе амбітні зобов'язання, необхідні для порятунку планети.

Як повідомлялося, Рамкова конвенція ООН про зміну клімату (Framework Convention on Climate Change, UN FCCC) - угода про загальні принципи дій держав для вирішення проблем зі зміни клімату, її підписали більш як 180 країн. Конвенція була урочисто прийнята на «Саміті Землі» в Ріо-де-Жанейро в 1992 році й набула чинності 21 березня 1994 року.

Фото: mepr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-