США і Польща обговорили підтримку України у світлі російської агресії

США і Польща обговорили підтримку України у світлі російської агресії

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен і глава МЗС Польщі Збігнєв Рау у телефонному режимі обговорили ситуацію на сході України, потребу підтримки Києва у світлі агресії Росії, зокрема і санкційну політику проти РФ.

Телефонна розмова глав зовнішньополітичних відомств двох країн відбулася у вівторок за ініціативи американської сторони, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС Польщі.

Співрозмовники звернули увагу на безпрецедентну від 2014 року російську військову активність поблизу кордонів України та в окупованому Криму, що викликає “значне занепокоєння і загрозу міжнародній безпеці”. Вони зауважили, що додатково погіршує ситуацію “відсутність конструктивної реакції Російської Федерації на дипломатичні ініціативи, що мають на меті деескалацію напруги і зменшення ризику”.

На переконання глав обох зовнішньополітичних відомств, такого роду дії ведуть до "поляризації ситуації на Донбасі, яка останнім часом значно погіршилася”.

Читайте також: У Держдепі США розповіли про зустріч Блінкена й Кулеби

Блінкен і Рау погодилися щодо необхідності подальшої підтримки України у світлі агресії РФ.

“Вони визнали, що необхідно здійснити кроки, зокрема і санкційного характеру, що мають на меті схилити Росію до пом’якшення напруги у відносинах з Україною, а також її повного залучення до реалізації Мінських домовленостей”,- йдеться в повідомленні.

Рау також поінформував Блінкена про результати свого нещодавнього візиту в Україну.

Крім того, глава МЗС Польщі та держсекретар США обговорили ситуацію в Афганістані та подальше залучення НАТО для підтримки стабільності в цій країні, зокрема в рамках місії Resolute Support (Рішуча підтримка).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-