Разумков закрив друге позачергове засідання Ради: що ухвалили

Разумков закрив друге позачергове засідання Ради: що ухвалили

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закрив позачергове засідання парламенту. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую закритим", – сказав спікер.

Під час засідання, яке тривало 2,5 години депутати ухвалили закони щодо надання цьогорічним випускникам права обирати вид оцінювання результатів навчання, щодо забезпечення реалізації прав застрахованих осіб, щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу. Окрім цього, ухвалено три закони щодо реструктуризації валютних кредитів.

Парламентарі також ухвалили в першому читанні законопроєкти №4636-1 "Про внесення змін до Закону України "Про Статут гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України" щодо військового поховального ритуалу; № 5308 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом та №4629-1 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти".

Читайте також: ВР відмовилася скасувати закон, що розблоковує велику приватизацію

Окрім цього, депутати провалили законопроєкт щодо введення штрафів за порушення обов’язкової самоізоляції.

Вони також відхилили проєкт постанови №4543-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 30 березня 2021 року про прийняття в цілому як закону України проєкту закону України "Про внесення зміни до розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" закону України "Про приватизацію державного і комунального майна".

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 13 квітня відбулося пленарне засідання Верховної Ради та два позачергових. На пленарному засіданні народні депутати продовжили розгляд поправок до законопроєкту №2194 "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин".

На першому позачерговому засіданні депутати ухвалили постанову "Про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на забезпечення належної профілактики, діагностики та лікування хворих на цукровий діабет дітей".

Окрім того, парламентарі відправили на повторне перше читання проєкт закону №4576 "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері метрології, надання житлово-комунальних послуг та захисту прав споживачів".

Депутати також відхилили проєкти постанов щодо повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення, щодо введення мораторію на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії, та про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію та тарифів на послуги розподілу природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-