Разумков відкрив друге за день позачергове засідання Ради

Разумков відкрив друге за день позачергове засідання Ради

Відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив друге позачергове засідання парламенту у вівторок.

У залі зареєструвалися 290 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

"Позачергове пленарне засідання Верховної Ради оголошую відкритим", - сказав спікер.

Під час попереднього позачергового засідання Ради, яке тривало з 16.00 до 17.21, депутати ухвалили в цілому постанови №4042 "Про вжиття невідкладних заходів спрямованих на забезпечення належної профілактики, діагностики та лікування хворих дітей на цукровий діабет".

Парламентарії відправили на повторне перше читання проєкт закону №4576 "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері метрології, надання житлово-комунальних послуг та захисту прав споживачів".

Водночас депутати відхилили постанови №4590 "Про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт год", №4609 "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії" та №4587 "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію та тарифів на послуги розподілу природного газу".

Читайте також: Рада не підтримала мораторій на підвищення енерготарифів для населення

Як повідомляв Укрінформ, розпорядження про скликання другого позачергового пленарного засідання у вівторок Разумков підписав 12 квітня.

Порядок денний цього засідання передбачає розгляд 12 питань. Зокрема, депутати планують розглянути законопроєкти щодо окремих питань завершення навчального року; щодо порядку організації та проведення військового поховального ритуалу; щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності.

Також планується розгляд у другому читанні законопроєктів щодо кредитів, наданих в іноземній валюті, реструктуризації зобов’язань за такими кредитами та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб.

Крім того, передбачено розгляд проєкту закону "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Серед питань порядку денного - проєкт постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття закону щодо приватизації об'єктів великої приватизації.

Для включення до порядку денного та ухвалення рішення заплановано законопроєкт щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу".

Читайте також: Рада відхилила повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення

На цьому засіданні також передбачено розгляд законопроєктів щодо окремих питань діяльності ліцеїв та забезпечення доступності повної загальної середньої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-