Рада може у четвер розглянути посилення відповідальності за брехню у деклараціях

Рада може у четвер розглянути посилення відповідальності за брехню у деклараціях

Укрінформ
Верховна Рада планує розглянути близько 15 питань на позачерговому пленарному засіданні в четвер, 15 квітня, у разі його скликання.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в коментарі журналістам повідомила заступник голови фракції «Слуги народу» Євгенія Кравчук.

«На позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради в четвер буде розглянуто орієнтовно 15 питань», – сказала вона.

Зокрема, за її словами, парламентарі, як очікується, розглянуть президентський законопроєкт щодо покарання у вигляді ув‘язнення за недостовірну інформацію в деклараціях. Кравчук висловила сподівання, що його ухвалять у першому читанні.

Також у порядку денному позачергового засідання на четвер планується пакет законопроєктів, які стосуються розмитнення авто на єврономерах, а також щодо інституту старост.

Читайте також: Відкривати кулуари Ради для журналістів зарано - Разумков

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 13 квітня, крім пленарного засідання, на якому розглядатимуться правки до «земельних» законопроєктів, планується проведення двох позачергових. На першому, яке розпочнеться о 16.00, планується розглянути, зокрема, «тарифні» постанови. Друге засідання розпочнеться о 17.30, на ньому планується розгляд 12 законопроєктів.

Також напередодні Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що не виключає проведення позачергового засідання парламенту, крім вівторка, ще у четвер або п'ятницю.

Позачергові засідання ініціюються у зв’язку з тим, що у Верховній Раді ще з 16 березня триває розгляд поправок до проєкту закону №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин. Таким чином, депутати не можуть переходити до інших питань на чергових засіданнях, не завершивши розгляд цього законопроєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-