Росії політично вигідне загострення на сході України - депутат

Росії політично вигідне загострення на сході України - депутат

Укрінформ
Росія спровокувала загострення на сході України, щоб силовим методом домогтися вирішення певних політичних питань.

Таку думку висловив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко (фракція "Слуга народу") у програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом".

"Протягом семи років ми бачимо, як збільшення кількості обстрілів і жертв з нашого боку збігається з якимись політичними заходами. Тому, на мою думку, Росія намагається нав’язати силовим способом свою точку зору. На жаль, за це ми змушені розплачуватися людськими жертвами", — розповів парламентарій.

За його словами, зокрема, Росія намагається нав'язати переговори з окупаційними адміністраціями ОРДЛО.

"Ми не можемо на це погодитися, тому що це не має сенсу. Ми прекрасно розуміємо, що в окремих районах Донецької та Луганської областей України нам протистоять не жителі України, не громадяни України — нам протистоять іррегулярні частини Російської Федерації, які спонсоруються, забезпечуються, керуються з Російської Федерації російськими офіцерами. Вони здійснюють плани й задуми Кремля", — додав Яременко.

Читайте також: Росія поширювала чутки про евакуацію з окупованих територій жінок і дітей - розвідка

Окрім того, на думку депутата, однією з причин загострення на Донбасі може бути "перевірка" Росією нової адміністрації Джо Байдена.

"Є Сполучені Штати Америки з новою адміністрацією. Це один із факторів, які змушують Путіна вдатися до ескалації на Донбасі — вони дивляться, як далеко дозволить зайти Джо Байден", — сказав Яременко.

Як повідомлялося, раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що ситуація на сході Україрни загострилася, але вона не є критичною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-