Російські війська біля кордону: посол України вимагає реакції від Берліна

Російські війська біля кордону: посол України вимагає реакції від Берліна

Укрінформ
Посол України у ФРН Андрій Мельник закликає канцлера Ангелу Меркель до жорсткої реакції на масове перекидання Росією своїх військ до українських кордонів, а також до збільшення підтримки Києва в питанні набуття членства в НАТО.

Про це дипломат заявив німецькій медійній мережі RND (Redaktions Netzwerk Deutschland), передає Укрінформ.

Мельник назвав жахливим, що в Німеччині наймасштабніші переміщення військ за найновішу історію Росії та найбільша концентрація її армії вздовж українського кордону розглядаються лише як «загроза». «Йдеться про конкретну підготовку до війни та дуже серйозну небезпеку нового військового нападу на Україну», - сказав посол.

Щоб запобігти «страшній пожежі в Європі», очільник Посольства України в ФРН вважає необхідним «мегасильне попередження» від канцлера Ангели Меркель особисто та від Бундестагу.

У випадку, якщо Росія наважиться збільшити свою агресію проти України, Мельник вимагає «болючих наслідків»: міжнародного бойкоту та ізоляції Росії, остракізму її керівництва, нових санкцій, повного розриву економічних відносин, повного ембарго на імпорт газу, нафти та вугілля, остаточної зупинки проєкту «Північний потік-2», заморожування російської державної власності тощо.

Читайте також: У Меркель занепокоєні скупченням військ РФ біля кордону з Україною

Україна, за словами Мельника, також очікує, що німецький уряд «нарешті виконає обіцянку саміту НАТО 2008 року в Бухаресті і якнайшвидше прийме Україну до Альянсу». Крім того, Німеччина, як четвертий за величиною експортер зброї у світі, повинна відкинути всі виправдання і нарешті допомогти Україні зміцнити обороноздатність та модернізувати Збройні сили, заявив український посол.

Як повідомлялося, напередодні речниця уряду ФРН заявила, що Німеччина вважає Україну важливим партнером НАТО, але не бачить наразі кроків щодо набуття державою членства в Альянсі. Німеччина від початку війни також зайняла позицію, яка не передбачає надання Україні збройної допомоги.

Читайте також: Нідерланди запевняють, що Україна не залишиться одна на тлі ескалації з боку РФ

У четвер, 8 квітня, відбулась телефонна розмова канцлера Меркель з президентом РФ Володимиром Путіним, зміст якого німецька сторона не розкриває.

Росія останнім часом здійснює нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість порушень перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ.

Фото Ольги Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-