НАТО вітає зусилля Президента України з урегулювання на Сході - Стюарт Піч

НАТО вітає зусилля Президента України з урегулювання на Сході - Стюарт Піч

Укрінформ
Голова Військового комітету НАТО та старший військовий радник генерального секретаря НАТО головний маршал авіації Стюарт Піч під час відвідання Києва та Львова 6-7 квітня підтвердив солідарність з Україною та засудження союзниками російської агресії проти України.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у повідомленні за підсумками візиту, оприлюдненому на сайті НАТО.

«Альянс вітає зусилля Президента Зеленського з мирного врегулювання конфлікту на Сході України. Союзники по НАТО є єдиними у засуджені незаконної анексії Росією Криму та її агресивних дій на Сході України. Ми закликаємо Росію припинити підтримку бойовиків на Сході України та вивести свої сили з української території. Україна є одним із найближчих та найбільш важливих партнерів НАТО», - наголосив керівник Військового комітету НАТО.

Як зазначається, під час візиту Піч отримав докладну інформацію щодо партнерства між Україною і НАТО, прогресу, досягнутого в межах міжнародних тренувальних місій, а також про безпекову ситуацію, що складається в Україні та навколо неї.

Читайте також: Зеленський зустрівся з головою Військового комітету НАТО

Під час зустрічі з Президентом України голова Військового комітету НАТО підтвердив, що Альянс високо цінує партнерство з Україною, та повністю підтримує її суверенітет та територіальну цілісність, наголошується у публікації.

Зазначається, що на переговорах під час візиту головна увага була зосереджена на імплементації в Україні оборонних реформ, що є основою у наближенні України до НАТО, розвитку ситуації в Україні та в регіоні Чорного моря, участі України у Місіях НАТО в Афганістані, Косові та у Силах реагування Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-