Бюджет проєктів ООН в Україні торік становив $231 мільйон - МЗС

Бюджет проєктів ООН в Україні торік становив $231 мільйон - МЗС

Укрінформ
ООН впродовж 2020 року реалізовувала в Україні проєктів із загальним бюджетом у 231 млн доларів.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС, про це йшлося під час проведення першою заступницею міністра закордонних справ Еміне Джапаровою онлайн-зустрічі щодо координації діяльності центральних органів влади України з організаціями системи ООН, акредитованими в Україні.

Зокрема, відкриваючи засідання, Джапарова та координаторка системи ООН в Україні, гуманітарна координаторка Оснат Лубрані відзначили високий рівень практичної взаємодії уряду України та організацій системи ООН.

Читайте також: Україна поінформувала Радбез ООН про загострення на сході

«Система ООН в Україні об’єднує 16 фондів, програм та агенцій ООН, які надають підтримку курсу соціально-економічних реформ, допомогу постраждалому населенню внаслідок триваючої російської агресії та сприяють подоланню пандемії COVID-19. Впродовж 2020 року бюджет проєктів ООН в Україні склав 231 млн дол. ООН направила 128 млн дол., охопивши допомогою майже 1,4 млн осіб, на підтримку зусиль українського уряду з мінімізації негативних гуманітарних наслідків російської агресії», - зазначила Джапарова.

За даними пресслужби, учасники зустрічі визначили низку пріоритетних заходів, спрямованих на подальшу ефективну співпрацю між центральними органами виконавчої влади України та організаціями системи ООН за загальної координації Міністерства закордонних справ України.

Згідно з повідомленням, участь у зустрічі взяли представники керівного складу міністерств і відомств, які співпрацюють з організаціями системи ООН, а також глави акредитованих в Україні агенцій ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-