Ескалація на сході України потрібна Путіну для «торгівлі» зі США - Клімкін

Ескалація на сході України потрібна Путіну для «торгівлі» зі США - Клімкін

Укрінформ
Президенту Росії Володимиру Путіну байдуже до жителів ОРДЛО – окуповані райони йому потрібні для того, щоб "торгуватися" на зовнішньополітичній арені.

Таку думку висловив ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "5 вопросов на злобу дня" телеканалу "Дом".

"Він хоче торгувати цим питанням, тому що українські громадяни, які там, на Донбасі, йому не цікаві. Він буде торгуватися з новою американською адміністрацією, виторговувати якісь моменти. Вони можуть бути різні: і щодо доступу до активів, і санкційні, й інші", - сказав Клімкін.

Тому, вважає ексміністр, ескалація на сході України є свідомою, і Путін має намір скористатися нею у своїх цілях.

Читайте також: Росія в ОРДЛО відпрацьовує ведення наступальних дій – Хомчак

"Мені переслали з Луганська оголошення в під'їзді, на якому написано, що громадяни, зареєстровані на території України - мається на увазі територія, контрольована нами - вже вважаються іноземцями в Луганську. Триває така повзуча анексія, яка для Росії - гра, а для тих, хто на Донбасі, буде коштувати дуже дорого", - додав Клімкін.

Як повідомлялося, в Офісі Президента, коментуючи переговори лідерів Франції, Німеччини та Росії, заявили, що жодні рішення про Україну без участі України не ухвалюватимуться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-