ДБР не виявило причетності депутатів і політсил до заворушень під Офісом Президента

ДБР не виявило причетності депутатів і політсил до заворушень під Офісом Президента

Укрінформ
Державне бюро розслідувань не встановило причетності окремих народних депутатів і представників політичних партій до протиправних дій під час акції на підтримку Сергія Стерненка, яка відбулася 20 березня під стінами Офісу Президента.

Як передає Укрінформ, про це повідомив під час позачергового засідання Верховної Ради в.о. голови Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

“З метою невідкладного реагування ДБР у взаємодії з СБУ, НПУ провели комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення організаторів і учасників неправомірних дій. За результатом не виявлено протиправних закликів до погромів чи інших протиправних дій з боку народних депутатів чи представників політичних сил”, - сказав він.

За словами Сухачова, наразі працівники бюро з’ясовують, чи була належним чином організована охорона громадського порядку під час проведення згаданої акції. Після цього у ДБР нададуть свою оцінку і, за необхідності, притягнуть винних до відповідальності.

Читайте також: В учасника акції під ОП поліція вилучила орден Богдана Хмельницького

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники нанесли на стіни будівлі протестні написи, розбили шибки вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді.

В Офісі Президента завдані будівлі збитки оцінили попередньо у 2 млн грн.

Поліція вручила підозри у вчиненні правопорушення п’ятьом учасникам акції і відкрила два кримінальні провадження за фактом цих подій.

Згодом працівники поліції також склали адмінпротоколи на чотирьох учасників суботньої акції під ОП на підтримку активіста Стерненка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-