Фракція ОПЗЖ пішла з позачергового засідання Ради

Фракція ОПЗЖ пішла з позачергового засідання Ради

Укрінформ
Депутатська фракція політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» залишила позачергове засідання Верховної Ради через відсутність у порядку денному питань тарифної політики.

Про це під час виступу з трибуни повідомив член фракції ОПЗЖ Олександр Колтунович, передає кореспондент Укрінформу.

«Коли ми говоримо про питання тарифної політики, то для цього є конкретні документи, які давайте розглядати в цій залі. Якщо немає цих питань у порядку денному - наша фракція не буде приймати участі у таких засіданнях. Ми покидаємо цей зал, доки тут не з'являться ті питання, які відповідають соціально-економічним потребам країни», - заявив депутат.

Після цього депутати від ОПЗЖ покинули сесійну залу.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді розпочалося перше із трьох позачергових засідань.

На першому з них парламентарії заслуховують інформацію Головнокомандувача Збройних Сил України Руслана Хомчака щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту.

Депутати також розглянуть проєкт постанови «Про Заяву Верховної Ради України щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту» (№ 5312) з вимогою до Російської Федерації негайно припинити бойові дії та неухильно дотримуватися режиму припинення вогню та із закликом до світового співтовариства про продовження та посилення політичного й економічного тиску на РФ з метою припинення агресії проти України.

Далі має розпочатися друге позачергове засідання, на якому буде розглянуто 13 законопроєктів.

Читайте також: Разумков підписав розпорядження про позачергову Раду через загибель військових

На третьому позачерговому засіданні Верховна Рада заслухає інформацію голови Служби безпеки України Івана Баканова, голови Національної поліції Ігоря Клименка та виконуючого обов'язки директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова щодо подій, які відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента.

Після цього парламентарії мають ухвалити проєкт постанови №5295 «Про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України».

На цьому ж засіданні депутати мають намір достроково припинити повноваження народних депутатів Ігоря Колихаєва, який став мером Херсона, та Олександра Скічка, призначеного на посаду голови Черкаської ОДА.

Також на засіданні Верховна Рада призначить позачергові вибори Харківського міського голови (проєкт № 5292) та Шегинівського сільського голови Яворівського району Львівської області (№ 5291).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-