Загострення на сході України: Рада зібралась позачергово

Загострення на сході України: Рада зібралась позачергово

Онлайн
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив перше із трьох позачергових засідань парламенту у вівторок.

У залі зареєструвалося 264 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

"Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав Разумков.

На цьому засіданні, яке скликане на вимогу 155 народних депутатів, буде заслухано інформацію Головнокомандувача Збройних Сил України Руслана Хомчака щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту.

Також парламентарії розглянуть проєкт постанови "Про Заяву Верховної Ради України щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту" (реєстр. № 5312).

Після цього розпочнеться друге позачергове засідання, на якому буде розглянуто 13 законопроєктів.

Читайте також: Разумков підписав розпорядження про позачергову Раду через загибель військових

Зокрема, для включення до порядку денного і прийняття рішення заплановано проєкт закону №5300 "Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", який передбачає допомогу в розмірі 8 тис. грн ФОПам і найманим працівникам.

На порядку денному також - законопроєкти №4020 "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації"; №4543 "Про внесення зміни до розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" щодо приватизації об'єктів великої приватизації".

На засіданні народні депутати також планують розглянути проєкти законів №5253 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету"; №5155 "Про внесення зміни до статті 16 Закону України "Про валюту і валютні операції" у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету"; №5156 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету".

Крім того, парламентарії розглянуть законопроєкт №5064 "Про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо надання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами та ефективного використання бюджетних коштів при фінансуванні одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка".

Депутати також мають намір внести зміни до бюджету для забезпечення діяльності Міністерства аграрної політики та продовольства України (законопроєкт №5197).

У другому читанні депутати розглянуть законопроєкти №4157 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення рівня відповідальності за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки" та №3931 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за перешкоджання у проведенні перевірок з питань техногенної та пожежної безпеки".

На третьому позачерговому засіданні Верховна Рада заслухає інформацію голови Служби безпеки України Івана Баканова, голови Національної поліції Ігоря Клименка та виконуючого обов'язки директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова щодо подій, які відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента.

Після цього парламентарії мають ухвалити проєкт постанови №5295 "Про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України".

На цьому ж засіданні депутати мають намір достроково припинити повноваження народних депутатів Ігоря Колихаєва, який став міським головою Херсона, та Олександра Скічка, призначеного на посаду голови Черкаської ОДА.

Також на засіданні Верховна Рада призначить позачергові вибори Харківського міського голови (проєкт № 5292) та Шегинівського сільського голови Яворівського району Львівської області (№ 5291).

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада скасувала пленарний тиждень із 29 березня по 2 квітня через загострення епідеміологічної ситуації. Натомість, депутати передбачили роботу в комітетах у цей період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-