Зеленський вніс зміни до знаку Президента і використання штандарта

Зеленський вніс зміни до знаку Президента і використання штандарта

Указ
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вніс зміни до Положення про офіційні символи глави держави.

Відповідний указ №125/2021 від 29 березня опублікований на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

Зміни, зокрема, передбачають, що срібна пластинка, яка прикріплюється до штандарта глави держави, з вигравіруваними ПІБ Президента та датою складення ним присяги народові після закінчення його повноважень передаватиметься на постійне зберігання Фонду президентів України, раніше вона зберігалася у Відділі державних нагород адміністрації Президента.

Крім того, указом розширюється перелік місць, де встановлюється дублікат штандарту. Якщо раніше серед іншого він встановлювався "у місці проведення офіційних заходів та урочистостей", то тепер у місці «урочистостей, офіційних та інших заходів» за участю Президента України.

Також документом передбачається, що «під час перебування Президента України за кордоном дублікат Прапора (штандарта) Президента України на прапорній щоглі біля резиденції Президента України у столиці України - місті Києві не піднімається».

Читайте також: Зеленський скасував укази про призначення Тупицького і Касмініна суддями КСУ

Указом вносяться зміни також до знаку Президента. Він має форму орденського ланцюга, який складається з медальйона-підвіски, 6 фініфтевих медальйонів та відтепер уже 16 замість попередніх 12 декоративних ланок, розміщених у відповідній послідовності.

Як повідомлялося, Прапор (штандарт) Президента України належить до офіційних символів глави держави і являє собою синє квадратне полотнище з зображенням у центрі золотого Знака Княжої Держави Володимира Великого (малого Державного Герба України). Полотнище обрамлене золотою лиштвою і прикрашене золотою бахромою. Древко штандарта дерев'яне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-