Законопроєкт про позбавлення Кабміну невластивих повноважень комітет Ради розгляне у квітні

Законопроєкт про позбавлення Кабміну невластивих повноважень комітет Ради розгляне у квітні

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у квітні розгляне законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо позбавлення Кабінету Міністрів України невластивих повноважень».

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов сказав під час тижневого огляду новин у сфері реформування державного управління в Україні, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми очікуємо у квітні засідання ( комітету Ради - ред.), на якому будемо представляти законопроєкт про позбавлення Кабінету Міністрів невластивих повноважень", - сказав Немчінов.

Він додав, що до того часу Кабмін інформує також народних депутатів про заплановані нововведення.

Читайте також: Концепцію кризової «гарячої лінії» винесуть на розгляд уряду - Немчінов

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів погодив законопроєкт про позбавлення уряду невластивих йому повноважень 3 лютого на засіданні. 10 лютого у Верховній Раді зареєстрували урядовий проєкт закону №5052 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо позбавлення Кабінету Міністрів України невластивих повноважень».

Передбачається внесення змін до 31 законодавчого акта щодо позбавлення уряду 55 повноважень. Законопроєкт розробили з метою посилення спроможності уряду до стратегічного планування та формування державної політики шляхом його розвантаження від розгляду відомчих, операційних та технічних питань.

У Кабміні вважають, що нині працівники перезавантажені невластивими уряду повноваженнями. А це обмежує можливість зосередитись на обговоренні стратегічно важливих питань та формуванні державної політики у сферах, віднесених до його компетенції. Тому, на переконання представників Кабінету Міністрів, існує необхідність позбавлення уряду низки невластивих повноважень та покладання їх на центральні органи виконавчої влади, інші державні органи відповідно до компетенції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-