Консультаційний комітет Президентів України та Польщі сьогодні проведе засідання

Консультаційний комітет Президентів України та Польщі сьогодні проведе засідання

Укрінформ
У понеділок, 29 березня, у форматі відеоконференції відбудеться XXІX засідання Консультаційного комітету Президентів України та Польщі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як інформували раніше в Офісі Президента України, під час засідання обговорюватиметься стан реалізації домовленостей, досягнутих на рівні Президентів України та Польщі, а також широке коло питань двосторонньої та регіональної взаємодії, зокрема у безпековій, енергетичній та економічній сферах. Крім, того буде узгоджено графік двосторонніх контактів на найвищому рівні у 2021 році.

Читайте також: Польща скасовує реєстрацію двох суден, залучених до будівництва Nord Stream 2

У канцелярії президента Польщі поінформували, що темами переговорів буде також пандемія COVID-19, безпека в регіоні, особливо у контексті ситуації в Донбасі й російської окупації Криму. Сторони також обговорять захист прав національних меншин в Польщі та Україні, а також питання історичного діалогу. Варшава також хоче обговорити з Києвом ситуацію в Білорусі у контексті репресій, які останнім часом розгорнуто в цій країні проти діячів польської національної меншини.

Читайте також: Консультаційний комітет Президентів України та Польщі проведе засідання 29 березня

Як відомо, співголовами Комітету є заступник керівника Офісу Президента, уповноважений Президента України в Консультаційному комітеті Ігор Жовква та уповноважений Президента Республіки Польща Кшиштоф Щерський.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Лідери скоординували кроки щодо подальшої протидії проєкту «Північний потік-2» та домовилися максимально залучати до цього міжнародну спільноту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-