Немчінов про заворушення під ОП: Наявність ордена не виправдовує поведінку учасника бойових дій

Немчінов про заворушення під ОП: Наявність ордена не виправдовує поведінку учасника бойових дій

Укрінформ
Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов вважає, що наявність ордена не виправдовує непристойну поведінку учасника бойових дій на сході України.

Як передає Укрінформ, про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці, коментуючи інформацію народного депутата Владлена Неклюдова про те, що підозрюваний у заворушеннях на Банковій Владислав Стафійчук (Влад Сорд) державними нагородами не нагороджувався.

“По-перше, орден - не індульгенція, щоб виправдати свою поведінку, яка вийшла не лише за межі пристойності, але й далеко за рамки законності. По-друге, орден (коли він справді є) - це державна нагорода за заслуги, яким останнім що треба робити, це "вимахувати" перед іншими. По-третє, я мав щиру надію, що наше суспільство вже отримали "щеплення" від новітніх Савченко...”, - зазначив він.

На його думку, “краще - служити не заради нагород, а за покликом серця і почуттям обов'язку”.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат від фракції "Слуга народу", голова підкомітету з питань діяльності органів прокуратури комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Владлен Неклюдов заявив, що підозрюваний у заворушеннях на Банковій Владислав Стафійчук (Влад Сорд) державними нагородами не нагороджувався.

Читайте також: Заворушення на Банковій: суд обиратиме запобіжний захід учаснику акції Філімонову

Напередодні активіст повідомив про наявність у нього ордена Богдана Хмельницького.

20 березня під Офісом Президента відбулася акція "Не чуєш? Побачиш!" на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники нанесли на стіни будівлі протестні написи, розбили шибки вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді.

В ОП завдані збитки оцінили попередньо у 2 млн грн.

Читайте також: Поліціянти вручили підозру вже п’ятьом учасникам акції під ОП

23 березня Печерський райсуд Києва обрав затриманому на акції під Офісом Президента Владиславу Гранецькому-Стафійчуку (псевдонім Влад Сорд – ред.) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-