Зеленський, Степанов та Ляшко найчастіше з‘являлися в телеефірах у лютому

Зеленський, Степанов та Ляшко найчастіше з‘являлися в телеефірах у лютому

Моніторинг
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов та головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко очолили рейтинг політичних персон, які найчастіше з‘являлися в телеефірах у лютому.

Як передає Укрінформ, такі дані є результатом моніторингу політичних новин, який презентували Українська академія преси, Інститут соціології НАН України та "Фонд Фрідріха Науманна за свободу".

"Рейтинг уваги в телевізійних ефірах у лютому 2021 року очолили Президент Володимир Зеленський, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов та головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Зокрема, 7,1% ефірного часу присвячено повідомленням про Зеленського, 5,1% – про Степанова, 3,2% – про Ляшка", – розповіла завідувачка відділу соціології культури і масової комунікації Інституту соціології НАН України Наталія Костенко.

Вона також представила графік програм новин. Згідно з ним, загальна кількість українських політичних новин у телеефірах становить 32%; 45% ефірного часу займають новини, які не пов‘язані з політикою; 14% – міжнародні новини, які не пов’язані з Україною; 6% – міжнародні політичні новини, які пов’язані з Україною, 3% – міжнародні неполітичні новини, які пов‘язані з Україною.

Окрім цього, згідно з даними моніторингу, посилена увага у лютому приділялася висвітленню поширення COVID-19 та вакцинації українців. Зокрема, 7% новин стосувалися вакцинації. У контексті обговорення теми у 43% сюжетів висловлювалося конфліктне ставлення до вакцинації, у 26% – негативне, у 24% – нейтральне, у 7% – позитивне.

Читайте також: Лідером президенського рейтингу залишається Зеленський

Найчастіше згадувалися вакцини британсько-шведської компанії AstraZeneca (3,4%) та німецької біологічної компанії BioNTech спільно з фармацевтичною компанією Pfizer.

Водночас, за період моніторингу, взагалі не згадувалися реформаторська діяльність і проблеми домашнього насильства.

Як повідомлялося, протягом 15-20 лютого 2021 року Інститут соціології НАН України та "Фонд Фрідріха Науманна за свободу" здійснювали моніторинг політичних новин на сімох українських телеканалах. Зокрема, було проаналізовано ТРК "Україна", ICTV, "Інтер", "СТБ", "1+1", "5 канал", "Перший".

Мета моніторингу – визначення стану й динаміки політичного змісту новин українських телеканалів.

Академія української преси з 2002 року реалізує проєкт моніторингу політичних теленовин методом контент-аналізу, який дозволяє отримати дані про рівень якісного інформування, збалансованості та плюралізму в подачі інформації провідними медіа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-