Реакції міжнародних партнерів на інформацію про викриття ПВК не було – Кулеба

Реакції міжнародних партнерів на інформацію про викриття ПВК не було – Кулеба

Укрінформ
Міністерство закордонних справ не отримувало реакції міжнародних партнерів на нещодавнє викриття Службою безпеки України не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в п’ятницю.

«Немає реакції (міжнародних партнерів – ред.) і, я думаю, що ця історія (з викриттям так званої ПВК – ред.) надалі розвиватиметься виключно по лінії правоохоронних органів», - сказав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня СБУ заявила, що викрила та припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів.

До складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. За даними спецслужби, підготовка членів «ПВК» відбувалась на спеціально облаштованій тренувальній базі в Київській області – там проходили бойові вишколи, тренування поводження зі зброєю, навики військових бойових дій. Також частина членів військової компанії навчалася у центрах підготовки за кордоном.

Читайте також: Семенченко їде до СБУ для отримання підозри і каже, що не збирається ховатися

Правоохоронці з'ясували, що контролювали організацію 15 громадян України, які, зокрема, вербували потенційних членів "ПВК". Перевагу віддавали людям з досвідом бойових дій.

Організаторами діяльності "ПВК" спецслужба називає ексдепутата Семена Семенченка та "позаштатного агента НАБУ" Євгена Шевченка.

Також, за даними СБУ, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами контрабандної схеми із ввезення військових запчастин і товарів подвійного призначення з Росії. Їх згодом нібито продавали державним підприємствам за завищеними цінами.

В рамках розслідування провели понад 80 обшуків і вилучили велику кількість зброї.

Фігурантам справи оголосили підозру за статтею 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-