На засіданні ТКГ Росія пішла на провокацію - Гармаш

На засіданні ТКГ Росія пішла на провокацію - Гармаш

Укрінформ
Українська делегація у Тристоронній контактній групі не розмовлятиме з терористами на переговорах щодо Донбасу.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" сказав представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш, передає Укрінформ.

"Подивимося, як поведеться російська делегація та її представники ОРДЛО на наступному засіданні підгрупи ТКГ. На останньому засіданні це було основне питання, ми майже 5 годин у різних режимах – у тристоронньому, потім у п'ятисторонньому, потім у повному складі делегаціями – обговорювали питання неможливості участі людей, засуджених за тероризм, у переговорному процесі", - розповів Гармаш.

За його словами, все насамперед залежатиме від позиції Росії.

Читайте також: ТКГ має обговорювати з представниками ОРДЛО тільки дві теми - Гармаш

"Ми попередили про те, що вийдемо (з-за столу переговорів – ред.), якщо побачимо людей, засуджених за тероризм. Росія про це знала, однак на моніторі з'явилася ця людина (засуджена Україною за тероризм Мая Пирогова - ред.). Тому ми встали й вийшли", - нагадав представник України у ТКГ.

Він вважає, що це був демарш не з боку української делегації, а з боку Росії, яка пішла на провокацію.

"Ми вже заявили, що на наступному засіданні ТКГ буде та ж лінія української делегації. Тобто, якщо люди, засуджені українським судом, будуть знову на засіданні, ми встанемо і вийдемо", - наголосив Гармаш.

Читайте також: Гармаш: Ми повинні ставитися до «Мінська» як до інструменту впливу

Як повідомлялося, українська сторона в ТКГ відмовилася від роботи через присутність на переговорах "представниці" ОРДЛО Маї Пирогової, яка засуджена в Україні за тероризм і не входить у групу.

18 березня радник голови української делегації в ТКГ Олексій Арестович повідомив, що російська делегація погодилась усунути Пирогову від переговорного процесу, як того вимагала українська сторона.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-