У Раді в п'ятницю планується позачергове засідання - депутат

У Раді в п'ятницю планується позачергове засідання - депутат

Укрінформ
У п'ятницю, 19 березня, у Верховній Раді має відбутися позачергове засідання.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграм-каналі повідомив член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради Павло Фролов.

"На 13:00 п’ятниці 19 березня планується позачергове засідання Верховної Ради", - написав депутат.

За його інформацією, планується внесення змін до календарного плану п’ятої сесії ВР, що передбачають призупинення пленарних засідань до 13 квітня 2021 року.

Крім того, на позачерговому засіданні депутати розглянуть законопроєкт №5247, який передбачає звільнення від відповідальності виробників вакцин від COVID-19 та всіх залучених медиків за будь-які негативні наслідки вакцинації.

"Без прийняття цього закону Україна не отримає безкоштовні вакцини в рамках механізму COVAX, в т.ч. вакцину Pfizer (Комітет вже рекомендував прийняти цей проект одразу в цілому з доповненням, що у разі настання негативних наслідків, держава здійснюватиме компенсаційні виплати)", - додав Фролов.

Як повідомлялося, у Верховній Раді з вівторка, 16 березня, триває розгляд поправок до проєкту закону №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Загалом до другого читання законопроєкту внесено 3128 поправок, депутати від фракції "Опозиційна платформа - За життя" і "Батьківщина" наполягають на їх розгляді. Таким чином, депутати не можуть переходити до інших питань на чергових засіданнях, не завершивши розгляд цього законопроєкту.

Раніше Павло Фролов поінформував, що до Регламентного комітету надійшло доручення Голови ВРУ терміново провести засідання та розглянути питання про зміну календарного плану сесії.

Читайте також: Закон про роботу колекторів можуть ухвалити восени - Рожкова

Депутат уточнив, що це питання погоджено керівниками усіх фракцій та груп. Зміна календарного плану передбачає тиждень 29 березня - 02 квітня як роботу у комітетах у зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації.

У Києві з 00.00 20 березня запроваджують суворі карантинні обмеження.

В Україні за минулу добу, 17 березня, виявили 15 053 випадки зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-