Тривожні тенденції та ескалація: президенти України і Литви обговорили ситуацію на Донбасі

Тривожні тенденції та ескалація: президенти України і Литви обговорили ситуацію на Донбасі

Укрінформ
Президенти України і Литви Володимир Зеленський і Гітанас Науседа відзначили тривожні тенденції для безпекової ситуації на сході України і гальмування Росією процесу реалізації Мінських угод.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спілкування зі ЗМІ разом із литовським колегою Гітанасом Науседою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава держави поінформував, що на засіданні Ради президентів обговорювався широкий спектр питань та пріоритетів співпраці України та Литви.

Читайте також: Зеленський зустрівся з президентом Литви в Маріїнському палаці

«Литва знає і бачить, яких непростих зусиль ми докладаємо для настання миру на Донбасі та деокупації українського Криму. Ми відзначили сьогодні тривожні тенденції для безпекової ситуації на сході України, зростання провокацій та спроб зірвати перемир’я, відсутність прогресу і , на жаль, гальмування процесу реалізації Мінських угод з боку Російської Федерації. Це доводить необхідність більш рішучої реакції міжнародної спільноти на цю поведінку», - сказав Зеленський.

Він подякував литовському колезі за позицію Литви щодо посилення міжнародних санкцій проти Росії, які мають зберігатися до повного виконання мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-