Нацагентство з держслужби оголосило вакансії на керівні посади низки установ

Нацагентство з держслужби оголосило вакансії на керівні посади низки установ

Фото
Укрінформ
У Національному агентстві України з питань державної служби (НАДС) оголосили п‘ять вакантних посад держслужбовців вищого корпусу (категорія «А»).

Як передає Укрінформ, перелік вакансій оголосила голова НАДС Наталія Алюшина під час пресконференції з нагоди відновлення конкурсів на посади держслужбовців вищого корпусу.

«Сьогодні Кабмін затвердить п’ять вакантних посад на конкурси держслужбовців категорії «А». Зокрема, почнеться набір кандидатів на голову Державної податкової служби України, голову Державної аудиторської служби України, державного секретаря Міністерства інфраструктури України, голову Національної служби здоров‘я України та голову Державної інспекції архітектури і містобудування», – повідомила Алюшина.

За її словами, конкурси офіційно стартують 18 березня. Протягом семи днів кандидати мають подати документи, а потім пройти всі етапи тестування. Зокрема, кандидати мають пройти тести на знання законодавства, на роботу з текстовою інформацією і на абстрактне мислення. Окрім цього, на другому етапі треба пройти тест на рівень знань англійської або французької мов. Результати будуть оголошені в той же день. Після рейтингування учасників відбудеться останній етап – співбесіда, за результатами якої буде обрано переможця.

Пресконференція в НАДС щодо відновлення конкурсів на посади держслужби / Фото: Євген Любімов. Укрінформ

«Ми доклали максимум зусиль для підготовки технічного забезпечення, а також провели додаткові навчання для адміністраторів. Це зроблено для того, аби забезпечити прозорість проведення тестування», – підкреслила голова НАДС.

Читайте також: Уряд найближчим часом оголосить 115 конкурсів на держслужбу

Як повідомлялося, 22 квітня 2020 року уряд змінив правила конкурсів на держслужбу на період карантину, що почався 13 березня 2020 року через пандемію COVID-19. Згідно з ухваленим рішенням, добір осіб здійснювався за результатами онлайн співбесід та укладання контрактів із кандидатами.

Від початку карантину за спрощеною процедурою було призначено 91 держслужбовця категорії «А», а також понад 20 тисяч службовців інших категорій.

6 березня 2021 року набрав чинності закон, яким відновлено конкурсний відбір «докарантинного періоду» (ЗУ «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення конкурсів на зайняття посад держслужби та інших питань держслужби» №1285).

Згідно із законом України «Про державну службу» державні службовці категорії «А» – це вищий корпус державної служби. Зокрема, керівник Апарату Верховної Ради України та його заступники; керівник секретаріату постійно чинного допоміжного органу, утвореного Президентом України; державний секретар Кабінету Міністрів України та його заступники, державні секретарі міністерств; керівники центральних органів виконавчої влади, які не є членами Кабміну, та їх заступники; керівники апаратів Конституційного Суду України, Верховного Суду, вищих спеціалізованих судів та їх заступники, керівники секретаріатів Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та їх заступники, голова Державної судової адміністрації України та його заступники; керівники державної служби в інших державних органах, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, та їх заступники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-