Конституційний Суд у середу заслухає матеріали слідства у справі Тупицького

Конституційний Суд у середу заслухає матеріали слідства у справі Тупицького

Укрінформ
Конституційний Суд у середу 17 березня проведе спеціальне пленарне засідання щодо розгляду матеріалів, на підставі яких було відкрито кримінальне провадження щодо голови КСУ Олександра Тупицького.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив представник президента у Конституційному Суді Федір Веніславський.

«Завтра відбудеться спеціальне пленарне засідання, на якому нададуть матеріали негласних слідчих дій, які підтверджують, що ті самі плівки Тупицького, які були оприлюднені у ЗМІ, відповідають дійсності. Подивимося, яким буде рішення комісії та суддів», - зазначив депутат.

Веніславський переконаний, що в разі необхідності та подання Офісу генпрокурора Президент України Володимир Зеленський продовжить термін відсторонення Тупицького з посади.

Читайте також: У Верховному суді оскаржують другий указ Президента про відсторонення Тупицького

Як повідомлялося, наприкінці 2020 року у ЗМІ були оприлюднені так звані плівки Тупицького. На них нинішній голова Конституційного Суду в статусі судді нібито «допомагав у вирішенні корпоративного конфлікту одній із зацікавлених сторін».

З цього приводу розпочато кримінальне провадження.

29 грудня 2020 року Президент України Володимир Зеленський своїм указом відсторонив на два місяці Олександра Тупицького. 26 лютого 2021 року відсторонення продовжено на місяць.

Згідно із законом про Конституційний суд, суддю КС може бути звільнено, зокрема, за вчинення ним істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування своїми обов’язками, що є несумісним зі статусом судді Конституційного Суду або виявило його невідповідність займаній посаді. Питання про звільнення судді з посади за такою підставою суд розглядає на спеціальному пленарному засіданні за наявності висновку постійної комісії з питань регламенту та етики суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-