МЗС прозвітувало за рік роботи на чолі з Кулебою в цифрах

МЗС прозвітувало за рік роботи на чолі з Кулебою в цифрах

Звіт
Укрінформ
Міністерство закордонних справ назвало ключові досягнення в цифрах за рік на посаді міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Як передає Укрінформ, цифрові показники роботи оприлюднено на сайті зовнішньополітичного відомства.

Дипломати допомогли повернутися додому понад 250 тисяч громадян на початку глобального локдауну навесні 2020 року. Крім того, залучили з-за кордону понад 1500 ШВЛ різних типів, понад 3 мільйони тестів різних типів, майже 6 мільйонів одиниць засобів індивідуального захисту.

Також зберегли 100% санкцій проти РФ за агресію на Донбасі та в Криму попри спроби Росії їх послабити. Окрім того, Україна увійшла до кола 6 найближчих партнерів НАТО у світі, отримавши статус Партнера з розширеними можливостями.

Читайте також: Кримський політв’язень Шаблій повернувся з РФ в Україну – Кулеба

Серед досягнень згадується і те, що три держави, Україна, Литва та Польща, створили новий формат Люблінський трикутник, провели перше засідання.

Крім, того, Україна очолила Дунайську комісію вперше за 70 років членства.

У МЗС нагадують, що допомогли звільнити понад 30 громадян з піратського та терористичного полону, також загалом понад 1600 громадян звільнені з-за грат за кордоном за участі дипломатів.

Усі 116 дипломатичних установ України за кордоном ввели електронну чергу в рамках великої цифровізації МЗС.

Читайте також: Кулеба анонсував відкриття трьох посольств і трьох генконсульств України

У співпраці з Держпродспоживслужбою відкрили три нових ринки збуту: Сінгапур (халяльне м’ясо), Ліван (молочна продукція), Ефіопія (яйця).

Українські компанії за сприяння МЗС і посольств перемогли у 73 тендерах за кордоном, уклали 53 контракти з іноземними партнерами.

У міністерстві додали, що було відкрито три нових “безвізи” (Гренада, Сент-Вінсент і Гренадини, заморські території Нідерландів).

Читайте також: Безвіз до Гренади та заморських територій Нідерландів запрацює з 1 березня - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро 4 березня Кулеба назвав топ-5 досягнень української дипломатії за рік.

Також нещодавно прем'єр-міністр Денис Шмигаль відзвітував за рік роботи Кабінету Міністрів України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-