Візит спікера парламенту Туреччини до України відклали через загибель військових

Візит спікера парламенту Туреччини до України відклали через загибель військових

Укрінформ
Візит голови Великих національних зборів (парламенту) Туреччини Містафи Шентопа до України, який мав відбутися 5-6 березня, відклали через катастрофу військового вертольота та загибель 11 військових на сході Туреччини.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на турецьке державне інформаційне агентство «Анадолу».

«Спікер парламенту Мустафа Шентоп відклав свій офіційний візит в Україну через катастрофу військового гвинтокрила в районі Татван провінції Бітліс, в результаті якої загинули 11 військовослужбовців», - йдеться у повідомленні. Шентоп буде присутній на похороні загиблих військових.

Офіційний візит в Україну буде перенесено на іншу дату.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, на запрошення якого Шентоп мав приїхати в Україну, висловив свої співчуття з приводу загибелі військових.

Співчуття у зв'язку з трагедією висловив і Президент Володимир Зеленський.

«Щирі співчуття народу Туреччини у зв’язку із загибеллю військовослужбовців унаслідок падіння гелікоптера у провінції Бітліс. Близьким загиблих – сил пережити цю страшну втрату, а пораненим – швидкого одужання», - йдеться у його повідомленні у Твіттері.

«Висловлюю найщиріші співчуття у зв’язку із загибеллю турецьких військовослужбовців внаслідок катастрофи гелікоптера у провінції Бітліс. Бажаю рідним та близьким загиблих сил та витримки і найшвидшого одужання пораненим», - написав, зі свого боку, Разумков.

Читайте також: У Туреччині назвали ймовірну причину падіння військового вертольота

Шентоп подякував: «Шановний колего, дякую, що ви з нами в цей сумний день і поділяєте наш біль».

Співчуття висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу з вдячністю відреагував на це повідомлення.

Також співчуття висловив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Твіттері.

Як повідомлялося, візит турецької делегації на чолі з Головою Великих національних зборів Туреччини Мустафою Шентопом мав відбутися 5-6 березня на запрошення Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Програмою візиту було передбачено зустрічі з Президентом, Прем’єр-міністром, спікером ВР, міністром закордонних справ, представниками бізнесу та діаспори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-