Окупанти хочуть пускати в «ДНР» за перепустками і вже готують «закон» - Україна в ТКГ

Окупанти хочуть пускати в «ДНР» за перепустками і вже готують «закон» - Україна в ТКГ

Укрінформ
Російська сторона під виглядом протидії поширенню нової коронавірусної інфекції продовжує створювати штучні перешкоди на лінії розмежування шляхом запровадження перепусток на в’їзд-виїзд для фізичних осіб і транспортних засобів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці Українська делегація для участі в ТКГ

У делегації України поінформували, що окупаційна адміністрація на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області 3 березня завершила “міжвідомче” погодження і найближчим часом планує ухвалити так званий «закон ДНР «Про деякі питання перетину тимчасової лінії фактичного розмежування силових структур і правоохоронних органів ДНР і держави Україна».

Читайте також: СБУ за місяць викрила вісьмох бойовиків: четверо - у розшуку, двоє отримали вироки

“Закон” передбачає запровадження дозвільної процедури на виїзд осіб із тимчасово окупованої території у Донецьку область, а також визначає категорії осіб, яким заборонений в’їзд/виїзд з/до «ДНР».

Зокрема, перетин лінії розмежування при виїзді (виході) фізичних осіб і транспортних засобів здійснюватиметься за наявності перепустки, оформленої «органами внутрішніх справ ДНР». Обов’язковими умовами для видачі такої перепустки є проходження особами дактилоскопічної реєстрації, фотографування та перевірка особистих засобів зв’язку заявників.

Окрім цього, при слідуванні за межі тимчасово окупованої території у Донецьку область на транспортному засобі перепустка також має оформлюватися і на нього.

Читайте також: Кравчук у ТКГ заявив про загрозу однобічного виходу російської сторони з режиму «тиші»

В Українській делегації не виключили, що аналогічний «нормативний акт» розробляється й окупаційною адміністрацією на тимчасово окупованій території у Луганській області.

Представники української сторони зауважили, що це спричинить подальшу ізоляцію мешканців тимчасово окупованої території від території України, яка контролюється урядом, і наразі реалізується під виглядом протидії поширенню нової коронавірусної інфекції.

“Міжнародне співтовариство та уряд України системно вживає заходів, які мають сприяти покращенню ситуації на лінії розмежування. Російська сторона - продовжує створювати штучні перешкоди”, - констатували в делегації України.

Читайте також: Кравчук: Реальним ворогом України є Путін, а не Пушилін

У цьому контексті українська сторона звернула увагу на те, що санкції, які були продовжені цього тижня проти РФ одночасно США та ЄС, стали закономірним наслідком такого вибору Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-