Зеленський вдячний ЄС за допомогу у проведенні судової реформи

Зеленський вдячний ЄС за допомогу у проведенні судової реформи

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає важливим, що офіційний візит в Україну президента Європейської ради Шарля Мішеля розпочався з відвідання Донбасу, і дякує європейським партнерам за експертну допомогу у реалізації судової реформи.

Про це глава держави заявив під час спільного з очільником Євроради відеозвернення до учасників Всеукраїнського форуму "Україна 30. Розвиток правосуддя" з КПВВ “Щастя” на Луганщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні разом зі мною на нашому українському Донбасі перебуває президент Європейської ради Шарль Мішель. Він уперше відвідує Україну з візитом, і, на мою думку, дуже важливо, що офіційний візит розпочинається спільною поїздкою на лінію розмежування. Утім, не секрет, що європейські партнери підтримують нас не лише у питаннях припинення війни на Сході України, а й у багатьох питаннях - це, зокрема, вдосконалення нашої судової системи та проведення успішної судової реформи”, - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що на форумі 1 березня презентована трирічна Стратегія розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства.

“Для втілення її у життя я налаштований найближчим часом підписати відповідний указ”, - заявив Президент.

Читайте також: Венедіктова: Судова реформа – це запит суспільства номер один

Водночас він подякував президенту Євроради та в його особі всьому ЄС за важливу експертну допомогу для побудови в Україні стійкої та незалежної судової системи.

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейської ради Шарль Мішель 2 березня розпочав дводенний візит в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-