Зеленський каже, що фраза про «зелений фашизм» його не зачепила

Зеленський каже, що фраза про «зелений фашизм» його не зачепила

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що фраза народного депутата про "зелений фашизм" в Україні його не зачепила і відповідати на неї він не має наміру.

Про це глава держави розповів в новому влозі, повідомляє Укрінформ.

"Днями один депутат з анекдотичним прізвищем і неабиякими багатомільйонними статками заявив, що в Україні розпочалася епоха "зеленого фашизму", - нагадав Президент.

Зеленський підкреслив, що братів його діда Семена разом з їхніми родинами вбили нацисти, а дід його в цей час був на фронті, пройшов всю війну і повернувся переможцем.

"Ви хотіли цією фразою зачепити мене за живе? Відповідаю вам: не вийшло! Я міг би відповісти вам тим же і зачепити за живе вас, але не стану", - сказав Президент.

Раніше народний депутат від ОПЗЖ Вадим Рабінович, коментуючи санкції проти телевізійних каналів «112 Україна», NewsOne і ZIK, заявив, що "фашизм у нашій країні отримав свій колір - зелений".

Читайте також: З’їзд ОПЗЖ доручив фракції ініціювати імпічмент Зеленському

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції передбачають анулювання ліцензії цих проросійських телеканалів. Станом на ранок 3 лютого мовлення NewsOne, ZIK та «112» припинено.

Зеленський зазначив, що рішення про запровадження санкцій проти трьох телеканалів є складним, однак підкреслив, що боротьба за незалежність є боротьбою в інформаційній війні за правду та європейські цінності.

Читайте також: Докази антиукраїнської діяльності трьох телеканалів збирали 8 місяців - Данілов

3 лютого Володимир Зеленський під час зустрічі з послами країн «Великої сімки» та ЄС поінформував їх про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 2 лютого щодо запровадження санкцій проти окремих засобів масової інформації.

Глава держави запевнив іноземних дипломатів, що в жодному разі не йдеться про наступ на свободу слова, це обґрунтоване рішення для захисту національної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-