Всі іноземні країни на інавгурації Байдена будуть представлені на рівні послів — Єльченко

Всі іноземні країни на інавгурації Байдена будуть представлені на рівні послів — Єльченко

Ексклюзив
Укрінформ
Українську державу на інавгурації президента США Джо Байдена офіційно представлятиме посол України у Вашингтоні Володимир Єльченко.

Про це він сказав у понеділок в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

«Інавгурація президента – це спеціальна церемонія в США, яка точно не пов’язана із зустрічами з іноземними лідерами. Для цього існують окремі офіційні візити», - пояснив Єльченко.

Читайте також: Пенс таки прийде на інавгурацію Байдена — ЗМІ

Враховуючи те, що в США досі триває складна пандемічна ситуація, пов‘язана з COVID-19, цілком зрозуміло, що усі країни будуть представлені на рівні послів, які вже перебувають у Вашингтоні, зауважив Єльченко.

Як уточнили в пресслужбі Посольства України в США, це стосується всіх без винятку країн, які мають свої посольства в Сполучених Штатах. «Цього року інавгураційний комітет поінформував нотою всі іноземні дипломатичні представництва у Вашингтоні, що жодних змін стосовно рівня участі не передбачається», - зауважили в українському посольстві.

Читайте також: Українську делегацію у ПАРЄ очолила Марія Мезенцева

Як повідомляв Укрінформ, колишній віцепрезидент США демократ Джо Байден дістав перемогу на виборах глави Білого дому 3 листопада минулого року. Його інавгурація запланована на 20 січня.

За традицією, обраний президент складає присягу на балконі Конгресу США в присутності запрошених гостей та багатотисячного натовпу американців. Водночас, через карантинні заходи, пов’язані з пандемією COVID-19, інавгураційний комітет оголосив про введення обмежень на церемонії, а команда Джо Байдена й Камали Гарріс звернулася до американців з проханням залишатися вдома в цей день. Крім того, передбачаються зміни в процедурі традиційної ходи президента від Капітолія до Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-