Зеленський хоче бачити українських дипломатів у всіх структурах партнерства НАТО

Зеленський хоче бачити українських дипломатів у всіх структурах партнерства НАТО

Укрінформ
Українські дипломати мають максимально використати механізми, надані партнерством розширених можливостей НАТО, для наближення України до Альянсу.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у виступі на відкритті онлайн-конференції послів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Успіхом увінчалися наші зусилля у напрямі відносин з НАТО. Ми отримали запрошення приєднатися до партнерства НАТО з розширеними можливостями. Завданням української дипломатичної служби тепер є максимальне використання політичного, безпекового та військового потенціалу цього формату. Або, простіше кажучи, зрозуміти, що саме нам дає цей статус і як можемо його використовувати для нашого наближення до Альянсу", - заявив Зеленський.

Президент зазначив, що працювати в цьому напрямі мають не лише Місія України при НАТО і посли у країнах-членах Альянсу, але й посли в Грузії, Йорданії, Австралії, Фінляндії та Швеції, які вже успішно використовують формат партнерства розширених можливостей.

Читайте також: Єврокомісія визначила пріоритети співпраці з НАТО

"Що стосується діяльності Місії України при НАТО, я хочу бачити українських дипломатів і військових не лише у штаб-квартирі в Брюсселі, а й у всіх структурах партнерства НАТО", - сказав Зеленський.

Глава держави зауважив, що лише так Українська держава має шанси відновити засідання Комісії Україна-НАТО на високому рівні або отримати рішення Альянсу запросити Україну до Плану дій щодо членства.

Читайте також: НАТО і ЄС підтримують партнерів від України до Афганістану – Столтенберг

Як повідомлялося, Україна 12 червня отримала статус члена Програми розширених можливостей НАТО (EOP).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-