Канадська опозиція вважає Україну зовнішньополітичним пріоритетом

Канадська опозиція вважає Україну зовнішньополітичним пріоритетом

Укрінформ
Зважаючи на складнощі, які постають перед Україною, вона має залишатися пріоритетом міжнародної допомоги Канади.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив глава Консервативної партії Канади й лідер парламентської опозиції Ерін Отул.

“З точки зору Консервативної партії, Україна – дуже важливий союзник Канади. На жаль, високий рівень взаємодії в російському питанні знизився за час урядування Трюдо. Україна точно буде у пріоритеті для очолюваного мною консервативного уряду”, - сказав Отул.

Він також підтримав надання Україні летальної зброї за умов суворого контролю за її використанням. “Надання Україні нелетальної військової допомоги розпочалося під час попереднього консервативного уряду Стівена Гарпера (прем’єр-міністр Канади у 2006-2015 рр. – авт.). Нашим наміром було спершу показати канадцям, що військове обладнання й допомога доставлялися саме туди, де її потребували, – на Донбас. Після цього ми могли б перейти від оборонної та нелетальної до певної стратегічної летальної допомоги. <...>. Необхідно бути послідовними. Ми вважали, що це (надання Україні летальної допомоги, – авт.) потрібно, і слід лише зберегти такий підхід”, - зазначив політик.

Читайте також: Канадська опозиція вважає, що Росії не місце у G7

Наприкінці 2017 року Канада внесла Україну до Контрольного переліку країн, до яких дозволені поставки автоматичної зброї. Україна стала сороковою країною світу у цьому списку.

Експорт зброї усе одно підпадає під жорсткі регулювання, але з включенням України до цього переліку представники канадської оборонної індустрії отримали юридичне право подавати до МЗС запити на експорт спеціального обладнання до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-