Комітет Ради підтримав створення ТСК з розслідування пожеж на Луганщині

Комітет Ради підтримав створення ТСК з розслідування пожеж на Луганщині

Укрінформ
Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради підтримав створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування масштабних пожеж на Луганщині, яке ініціювали народні депутати від "Слуги народу" Максим Ткаченко та Руслан Горбенко.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба партії "Слуга народу" у Фейсбуці.

"Направлення чергових депутатських звернень для отримання ще одних відписок не змусить відповідальних посадових осіб вжити необхідних заходів, аби не допустити більше таких пожеж. Тому і пропонується, щоби Верховна Рада України створила ТСК! Сподіваємося, що найближчими пленарними тижнями документ набере необхідну кількість голосів, і розпочнеться повноцінна робота з розслідування пожеж на Луганщині", – наголосив Ткаченко.

Читайте також: Пожежі на Луганщині не могли загасити, бо для машин ДСНС розікрали пальне - ДБР

У "Слузі народу" нагадали, що цьогоріч пожежі на Луганщині виникали двічі. Внаслідок першої, в липні, вигоріло близько 5 тисяч гектарів лісу, а це 10% загальної площі лісового масиву області. Тоді загинуло 6 людей, по допомогу до лікарів звернулася 71 особа, 25 осіб було шпиталізовано, згоріло 80 дач і 45 будинків. Під час другої (30 вересня – початок жовтня) було охоплено вогнем 20 тисяч гектарів, до зони ураження потрапили 32 населених пункти, було знищено понад 600 житлових будинків, 11 осіб загинуло, 19 постраждало та 150 було евакуйовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-