Часу на підготовку виборів в ОРДЛО вистачить, якщо Рада у січні ухвалить закон - Кравчук

Часу на підготовку виборів в ОРДЛО вистачить, якщо Рада у січні ухвалить закон - Кравчук

Укрінформ
Глава української делегації у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук вважає, що у разі ухвалення в січні окремого закону про вибори в ОРДЛО часу для їх підготовки і проведення 31 березня буде достатньо.

Як передає Укрінформ, про це Кравчук заявив в інтерв'ю ТСН.

Він зазначив, що за українським «Планом спільних кроків» дата виборів в ОРДЛО - 31 березня, але час можна перенести – це не є принциповим питанням. Кравчук акцентував, що принциповим питанням є контроль Україною над кордоном, відповідні дії української влади на підконтрольних територіях, встановлення українських інститутів влади, які й можуть забезпечити проведення виборів за українським законом.

«Якщо, скажімо, в січні, припустімо, ВР приймає закон про особливості цих виборів… Щойно прийняли закон, вже можна готуватися до виборів - лютий, березень і частина січня. Часу вистачає. І це ж не сьогодні готується. Ми це робимо не з чистого аркуша. Вже є напрацювання, приймається закон, готуються вибори», - сказав глава української делегації в ТКГ.

Кравчук також висловив думку, що в ОРДЛО можуть бути тільки мажоритарні вибори, бо «там немає українських партій, там нічого немає».

«Які пропорційні вибори можуть бути? Не можуть. Це я так думаю і не кажу, що моя думка є істиною в останній інстанції. ВР приймає закон», - зауважив він.

За словами глави української делегації в ТКГ, до виборів також треба ухвалити закони про демілітаризацію і недопущення переслідування невинних осіб (про амністію - ред.).

«Не можна думати, що хтось покаже пальцем і когось судитимуть. Це просто неприйнятна філософія. Тільки за українським законом», - резюмував він.

Читайте також: На відеозустрічі «нормандських» радників стане відомо, чи буде саміт цьогоріч - Кравчук

Як повідомляв Укрінформ, на зустрічі радників лідерів «нормандської четвірки» у форматі відеоконференції, запланованій на 13 листопада, обговорюватиметься питання активізації роботи Тристоронньої контактної групи та представлений українською стороною план дій для вирішення конфлікту на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-