Зеленський провів першу нараду в умовах самоізоляції - щодо «Енергоатома»

Зеленський провів першу нараду в умовах самоізоляції - щодо «Енергоатома»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів першу селекторну нараду, перебуваючи на самоізоляції після того, як дізнався про позитивний тест на коронавірусну інфекцію.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Президента, нарада була присвячена питанням роботи НАЕК «Енергоатом».

Зазначається, що глава держави ознайомився з перебігом виконання Указу Президента України № 406 «Про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері та подальшого розвитку ядерної енергетики» від 22 вересня 2020 року.

"За результатами обговорення поточного стану НАЕК «Енергоатом» Володимир Зеленський наголосив на необхідності невідкладно врегулювати питання заборгованості перед компанією за поставлену електроенергію, що дасть змогу забезпечити її подальшу стабільну роботу та повною мірою фінансувати програми капітальних інвестицій, спрямованих на розвиток та підтримання безпеки експлуатації АЕС. Також було наголошено на потребі посилення урядом виконання функцій з управління НАЕК «Енергоатом» відповідно до зазначеного указу та пришвидшення розробки та ухвалення необхідних законодавчих змін", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський має невисоку температуру і працює з дому – Мендель

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет Міністрів вживає заходів щодо врегулювання питання погашення заборгованості перед НАЕК «Енергоатом», корпоратизації та передачі функцій з управління компанією уряду, що має на меті покращення її фінансового становища та підвищення якості управління.

Читайте також: Енергетики та науковці направили уряду пропозиції щодо розвитку ядерної галузі

У нараді, окрім Прем'єр-міністра, взяли участь в. о. міністра енергетики України Ольга Буславець, голова парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, заступниця керівника Офісу Президента Юлія Ковалів, т. в. о. президента «Енергоатому» Петро Котін та його заступники, а також представники органів безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, прогнозний баланс електроенергії на 2021 рік, відповідно до поданих "Енергоатомом" пропозицій, становить 75,233 млрд кВт/год.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-