На місце Фокіна у ТКГ міг би прийти хтось із депутатів Ради - Качура

На місце Фокіна у ТКГ міг би прийти хтось із депутатів Ради - Качура

Укрінформ
Після виключення Вітольда Фокіна з Тристоронньої контактної групи до її складу можна було б призначити когось із парламентарів.

Як передає Укрінформ, таку думку в інтерв'ю Радіо Свобода висловив депутат ВР від «Слуги народу», заступник голови Комітету з питань організації державної влади Олександр Качура.

«Я думаю, що все-таки нам потрібно, щоб там було більше парламентарів. Тому що в ТКГ делегати часто про щось домовляються, але вони забувають, що згідно з Мінськими домовленостями парламент України ухвалює закони про особливості місцевого самоврядування та проведення виборів... Тому я впевнений, щоб саме депутати від різних політичних фракцій входили до делегації ТКГ... І потім, коли вони повернуться в Україну після всіх цих перемовин, вони повинні будуть переконати парламент, що потрібно внести необхідні зміни в законодавство і чому», – зазначив Качура.

Читайте також: Україна передала до ТКГ списки полонених, бойовики поки мовчать

Він додав, що особисто йому не сподобалася фраза Фокіна про те, ніби «на Донбасі немає присутності Російської Федерації».

«Як можна було про це сказати? Я думаю, що ця теза і стала ключовою в ухваленні рішення президентом України щодо звільнення Фокіна», – зауважив депутат.

Як повідомляв Укрінформ, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що зараз кандидатур у ТКГ замість Фокіна немає.

30 вересня Президент Володимир Зеленський вивів Вітольда Фокіна зі складу делегації України в Тристоронній контактній групі та увільнив його від виконання обов'язків першого заступника глави делегації.

Читайте також: Ми постійно нагадуємо Росії, що сепаратисти не входять до ТКГ - посол Німеччини

Фокін 29 вересня на засіданні парламентського комітету заявив, що не вбачає «жодного підтвердження» війни між Росією й Україною, назвав Росію «контрагентом», а також знову заявив про необхідність оголосити загальну амністію на Донбасі.

Фокін був призначений першим заступником голови української делегації в ТКГ 18 серпня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-