Делегатам ПА ЄВРОНЕСТ запропонують не визнавати результати виборів у Білорусі — Ар'єв

Делегатам ПА ЄВРОНЕСТ запропонують не визнавати результати виборів у Білорусі — Ар'єв

Укрінформ
Делегатам Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ буде запропоновано схвалити доповідь щодо невизнання президентських виборів у Білорусі.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив народний депутат від фракції "Європейська солідарність", член постійної делегації ВР у Парламентській асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ) Володимир Ар'єв на брифінгу в середу, 16 вересня.

Зокрема, політик підкреслив, що він і фракція "ЄС" наполягатимуть, щоб політика України стосовно диктаторського режиму в Білорусі була відповідною і корелювалася з курсом, який сьогодні взяв Європейський Союз.

Читайте також: Народ Білорусі має право сам обирати власне майбутнє – президент Єврокомісії

"Зокрема, я буду робити для цього наступні кроки. Зараз я є співдоповідачем у Парламентській асамблеї ЄВРОНЕСТ, і ми робимо разом із членом Європарламенту Анджеєм Халіцьким доповідь щодо демократичних інституцій. І, зокрема, події в Білорусі в цьому проєкті доповіді будуть обов'язково включені, вони вже за моєю пропозицією включені. І засудження і невизнання буде запропоновано всім делегатам асамблеї проголосувати, відповідним чином солідаризуватися і з білоруським народом, який бореться за свою свободу і право обрати собі керівника, і з європейськими партнерами, з європейськими країнами, які фізично не можуть визнати, і абсолютно правильно не можуть визнати тих подій, які відбулися в Білорусі", - зазначив Ар'єв.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, переміг Олександр Лукашенко.

Читайте також: Human Rights надала ООН і ОБСЄ свідчення катувань у Білорусі

Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту. З початку демонстрацій, за даними опозиції, було затримано більш як 10 тис. осіб, кілька людей загинули.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі і вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації. Наразі погодження таких обмежувальних заходів триває, країни ЄС поки не досягли консенсусного рішення щодо обсягу та характеру таких санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-