Зеленський і Меркель провели телефонну розмову

Зеленський і Меркель провели телефонну розмову

Оновлено
Укрінформ
Президент України та канцлер ФРН Ангела Меркель провели телефонну розмову.

Вона, як повідомляє у Twitter посол України в Берліні Андрій Мельник, відбулася після обіду 10 вересня, передає Укрінформ.

Те, що розмова є дванадцятою, Мельник називає «черговим свідченням унікального за інтенсивністю та взаємної довіри тісного діалогу лідерів двох держав» і стратегічного партнерства, що дедалі зростає.

Як повідомили у пресслужбі Президента, глава української держави поінформував канцлера ФРН про безпекову ситуацію на Донбасі, а також про зусилля української сторони, спрямовані на досягнення миру в регіоні.

Президент також подякував ФРН за незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету нашої держави.

«Дякую за вашу оцінку наших зусиль на шляху до припинення вогню на Донбасі та до мирного врегулювання. Досягнення миру залишається ключовим пріоритетом для мене і для всіх українців», – сказав Зеленський.

Зі свого боку Ангела Меркель запевнила, що Німеччина продовжуватиме докладати всіх необхідних зусиль для досягнення прогресу в мирному процесі.

Читайте також: Польський міністр сподівається на зміну ставлення ФРН до “Північного потоку-2”

Зазначається, що при цьому вона наголосила на важливості виконання Паризьких домовленостей, досягнутих у нормандському форматі, передусім дотримання сторонами режиму припинення вогню.

Лідери двох країн відзначили важливість подальшої координації кроків щодо мирного врегулювання на Донбасі, а також висловили сподівання, що завтрашня зустріч радників лідерів країн Нормандського формату принесе чіткі рішення та результати, і що невдовзі після цього відбудеться зустріч лідерів «нормандської четвірки».

Читайте також: Загостренням на Донбасі Росія підвищує ставки напередодні "Норманді" – Кулеба

Ангела Меркель наголосила, що Україна може розраховувати на підтримку Німеччини та Франції на шляху до розв'язання питання війни на Донбасі.

У ході розмови було відзначено близькість позицій ФРН та України стосовно подій у Республіці Білорусь. Зеленський наголосив, що Україна приєдналася до заяви ЄС щодо президентських виборів у Білорусі.

Як повідомлялося, раніше Зеленський анонсував на 11 вересня зустріч у Берліні політичних радників «нормандського формату».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-