Підпал автомобіля “Схем”: два комітети Ради звернулися до Авакова та Венедіктової

Підпал автомобіля “Схем”: два комітети Ради звернулися до Авакова та Венедіктової

Укрінформ
Члени двох профільних комітетів Верховної Ради — з питань гуманітарної та інформполітики та з питань свободи слова — надіслали спільне депутатське звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генпрокурора Ірини Венедіктової з проханням особисто проконтролювати розслідування щодо підпалу авто програми «Схеми».

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступник голови гуманітарного комітету Євгенія Кравчук (фракція “Слуга народу”) у Фейсбуці.

“Як тільки стало відомо про підпал автомобіля програми «Схеми», який стався сьогодні вночі, ми з колегами-депутатами двох профільних комітетів Верховної Ради: з питань гуманітарної та інформаційної політики та з питань свободи слова Микитою Потураєвим, Сергієм Швецем, Олександром Санченком і Тетяною Цибою підготували і надіслали спільне депутатське звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генерального прокурора Ірини Венедіктової з проханням особисто проконтролювати хід розслідування”, - зазначила Кравчук.

Насамперед депутати звертають увагу на важливість забезпечення свободи слова в України. “Наші журналісти мають право працювати у безпечних умовах, не зазнавати будь-яких утисків, переслідувань чи залякувань. Це є життєво необхідним не тільки для медійної спільноти, а й для всього суспільства, оскільки кожен з нас має право знати про те, що відбувається у державі, в умовах плюралізму думок та свободи висловлення поглядів”, - зазначила Кравчук.

Читайте також: Мендель заявляє, що журналістам “Схем” можуть запропонувати охорону

При цьому парламентарії висловили сподівання на швидке, повне, всебічне розслідування підпалу та притягнення до відповідальності винних.

Як повідомлялося, у ніч на 17 серпня авто програми "Схеми: корупція в деталях" підпалили біля будинку водія знімальної групи.

За словами журналіста програми Михайла Ткача, останній матеріал, який знімали за допомогою цієї автівки, – "Королі доріг" – про перших осіб держави, які порушують ПДР.

Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі автомобіля працівника ЗМІ у Броварах і кваліфікувала інцидент як умисне знищення майна.

Читайте також: УДО заперечує факт стеження за знімальною групою програми "Схеми"

Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що правоохоронці максимально швидко розкриють справу про підпал автомобіля програми "Схеми".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на традиційній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби повідомив, що поліція проводить оперативно-розшукову роботу щодо встановлення обставин та винних у підпалі автомобіля програми «Схеми».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-