Литва виступає за збереження санкцій проти РФ до повної деокупації українських територій

Литва виступає за збереження санкцій проти РФ до повної деокупації українських територій

Укрінформ
Литва надалі підтримуватиме Україну у боротьбі проти агресії Російської Федерації і виступатиме за збереження санкцій до повної деокупації українських територій.

Про це сказав на зустрічі з міністром оборони України Андрієм Тараном з новопризначений посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міноборони.

«Посол Литовської Республіки в Україні зазначив, що Литовська Республіка буде підтримувати Україну у боротьбі проти агресії Російської Федерації, а також продовження збереження санкцій, доки територію України не буде деокуповано», йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час зустрічі сторони також підтвердили зацікавленість у розвитку діалогу в рамках регіональних проєктів та ініціатив, обмінялися думками щодо подальшого розвитку регіонального співробітництва та наголосили на важливості розвитку нових проєктів у сфері безпеки, які спрямовані на протидію існуючим викликам та загрозам.

У цьому контексті сторони погодились щодо вагомого значення діяльності ЛитПолУкрбригу для забезпечення стабільності та підтримання безпеки в регіоні.

Читайте також: Україна та Польща обговорили плани щодо ЛитПолУкрБригу

Особливу увагу сторони приділили питанням стану реалізації оборонної реформи, обговорили її основі напрями та результати.

Міністр оборони подякував литовським партнерам за консультативно-дорадчу допомогу, спрямовану на реалізацію оборонної реформи, відзначив активну роль литовської сторони в діяльності робочої групи з оцінки системи професійної військової освіти.

Читайте також: Канада підтримала санкції ЄС, запроваджені проти росіян за кібератаки

За результатами зустрічі сторони погодились продовжити роботу за напрямами трансформації військової освіти, підготовки підрозділів, розвитку сержантського корпусу, кібернетичної безпеки та сил спеціальних операцій, поінформували в Міноборони.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-