Законопроєкти ОПЗЖ

Законопроєкти ОПЗЖ "тягнуть" майже на два держбюджети — Третьякова

Укрінформ
Члени фракції "Опозиційна платформа - за життя" внесли на розгляд Верховної Ради законопроєкти, які передбачають фінансування з держбюджету на 2 трильйони 170 мільярдів гривень.

Про це розповіла голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова на пресконференції в Укрінформі "Підсумки роботи за рік: напрямки діяльності у 2020-2021 роках".

"Комітет соціальної політики підготував мені сьогодні таку аналітику. Так от... від фракції ОПЗЖ подано законопроєктів, які впливають на державний бюджет на 2 трильйони 170 мільярдів гривень. Ще недавно ця цифра була 1 трильйон 400 мільярдів грн, зараз це 2 трильйони 170 мільярдів грн додаткових витрат державного бюджету. Нагадаю, що розмір нашого державного бюджету, витратної частини, в цьому році становить близько 1 трильйон 200 мільярдів грн", - сказала Третьякова.

Читайте також: Третьякова анонсувала "великий законопроєкт" щодо прожиткового мінімуму

Фракція "Батьківщина" подала законопроєктів на 200 мільярдів гривень, "Євросолідарність" - на 1 мільярд 200 млн грн, "Голос" - 86 млрд грн, "Партія "За майбутнє" - 18 млрд грн, "Довіра" - 12 млрд грн, позафракційні - 8,8 млрд грн, "Слуга народу" - 315 млрд грн.

"Звісно, вражаючою є сума 2 трильйони. Тому що навантаження, розбалансування державного бюджету. Якими податками ми маємо забезпечити ті соціальні витрати, які подані в законопроєктах? Попри те те, що політикам звісно потрібно зберігати політичний капітал, але, крім того, політикам ще треба розуміти дуже чітко, що ті забаганки, які вони вносять в свої законопроєкти, вони мають забезпечуватися українськими платниками податків. І якщо ми хочемо більш ніж вдвічі збільшити витрати державного бюджету на соціальні речі, то ми маємо більше ніж вдвічі збільшувати податковий тиск на платників податків. Це не є припустимим у наших реаліях. Більш того, ми постійно говоримо, що для економічного ривка, для економічного прориву нам необхідно зниження податків, а не збільшення ", - зауважила голова парламентського комітету.

Читайте також: На сайті Кабміну тепер можна побачити, у скільки обійдуться бюджету законопроєкти

Третьякова уточнила, що ці суми були обраховані Міністерством фінансів щодо впливу законопроєктів, поданих різними фракціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-