Незалежність Нацбанку залишається пріоритетом - Офіс Президента

Незалежність Нацбанку залишається пріоритетом - Офіс Президента

Укрінформ
В Офісі Президента України запевнили, що Правління Нацбанку буде продовжувати свою діяльність на засадах незалежності та професійності.

Про це у Facebook повідомляє Офіс Президента.

«Нашим безумовним пріоритетом залишається забезпечення незалежності Національного банку України, про що неодноразово зазначав Президент України. Правління НБУ буде продовжувати свою діяльність на засадах незалежності та професійності», - указується у повідомленні.

Зазначається, що НБУ разом з урядом повинні продовжувати реалізацію зваженої монетарної та фіскальної політик, що слугуватиме запорукою для забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності та сприятиме економічному зростанню і відновленню банківського кредитування.

Читайте також: Правління Нацбанку зреагувало на рішення Смолія про відставку

В ОП наголошують, що дискусії стосовно діяльності Нацбанку мають базуватися виключно на засадах професійності та «мають бути позбавлені політичного забарвлення, яке може мати негативний вплив на інституційну спроможність і незалежність Національного банку України».

Як повідомлялося, голова Національного банку України Яків Смолій подав Президенту заяву про звільнення у зв’язку з відставкою за власним бажанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-