Вакарчук хоче позбутись мандату попри рішення Ради

Вакарчук хоче позбутись мандату попри рішення Ради

Укрінформ
Лідер партії “Голос” Святослав Вакарчук планує домогтися дострокового припинення повноважень народного депутата шляхом виходу із фракції та подальшого виключення зі списку політсили на її з'їзді.

Про це він повідомив у Facebook.

“Оскільки власні рішення я не змінюю, то єдиний вибір, який ВР мені залишила за законом, це: спочатку вийти з фракції, а потім бути виключеним з’їздом партії з виборчого списку, що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати мною депутатського мандату”, — зазначив політик.

Водночас він підкреслив, що залишатиметься членом партії "Голос" і робитиме “все від себе залежне, щоб партія розвивалась і була успішною”.

“Замість мене в парламент зайде наступний у списку кандидат у депутати. В даному випадку це Аліна Свідерська - юристка, висококласна спеціалістка з енергетики, випускниця Кембриджу”, — зауважив Вакарчук.

Читайте також: Вакарчук вийшов з фракції "Голосу"

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат Святослав Вакарчук ("Голос") 11 червня заявив, що зареєстрував у Верховній Раді заяву про складання депутатських повноважень.

Однак 18 червня Рада відхилила проєкт постанови "Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Святослава Вакарчука" - за нього проголосувало 175 народних депутатів за мінімально необхідних 226-ти.

19 червня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час ранкового засідання парламенту оголосив про те, що Вакарчук вийшов зі складу фракції "Голос".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-