Лукашенко передав Зеленському білоруські вишиванки

Лукашенко передав Зеленському білоруські вишиванки

Укрінформ
Посол Білорусі в Україні Ігор Сокол від Президента своєї країни Олександра Лукашенка передав Президенту Володимиру Зеленському білоруські вишиванки й запрошення відвідати Білорусь з візитом на Форум регіонів.

Про це повідомляється на сайті білоруського посольства за результатами зустрічі посла із заступником керівника ОП України Ігорем Жовквою.

"Українській стороні передано запрошення Президента Республіки Білорусь О. Г. Лукашенка на адресу Президента України В.О. Зеленського відвідати Білорусь з офіційним візитом у 2020 році і взяти участь у III Форумі регіонів", - наголошується в повідомленні.

У ході зустрічі для Зеленського і його дружини були передані білоруські вишиванки як подарунок у відповідь від Президента Білорусі.

"У направленому з цієї нагоди посланні на адресу Президента України глава білоруської держави з теплотою зазначив, що білоруська вишивальна сорочка "підкреслює і особливість, і культурний взаємозв'язок і близькість наших народів", а також побажав, щоб ця вишиванка стала "оберегом і знаком глибокої дружби між білорусами і українцями", - повідомили в посольстві.

Читайте також: Лукашенко не хоче, аби білоруська економіка на 50% залежала від Росії

В ході зустрічі також були обговорені питання стану і перспектив розвитку білорусько-українського співробітництва в торговельно-економічній і культурно-гуманітарній сферах, Підготовка до III Форуму регіонів Білорусі та України, який пройде у жовтні у місті Гродно.

Крім того, сторони обговорили підсумки реалізації домовленостей на вищому рівні за результатами зустрічі Президентів України та Білорусі у Житомирі 4 жовтня 2019 року.

Як повідомлялося, восени 2019 року Зеленський і Лукашенко провели першу зустріч в рамках другого Форуму регіонів двох країн, який пройшов у Житомирі.

Фото: Белта

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-