Єрмак обговорив з міністром оборони Німеччини шляхи досягнення миру на Донбасі

Єрмак обговорив з міністром оборони Німеччини шляхи досягнення миру на Донбасі

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у рамках робочого візиту до Німеччини обговорив з федеральним міністром оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер безпекову та гуманітарну ситуацію на сході України.

Про це повідомляє пресслужба Президента.

«Припинення обстрілів є базовою умовою для подальшого розведення сил і розмінування», – сказав керівник Офісу Президента України.

Єрмак наголосив, що для прискорення просування до миру потрібно, насамперед, забезпечити виконання домовленостей, досягнутих лідерами країн Нормандського формату на грудневому саміті в Парижі, зокрема щодо забезпечення повної та всеосяжної реалізації режиму припинення вогню.

Він зазначив, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повинні мати повну свободу пересування, яка останнім часом блокується з боку незаконних збройних формувань.

Учасники зустрічі обговорили можливості для поглиблення взаємодії України та НАТО, а також питання двосторонньої співпраці.

Міністр оборони ФРН зазначила, що Україна є другом Німеччини. За її словами, Берлін підтримує Україну на шляху до миру й не визнає окупації українських територій – Донбасу та Криму, адже це є кричущим порушенням міжнародного права.

Крамп-Карренбауер наголосила, що нормалізація відносин з Росією можлива лише після відновлення територіальної цілісності України.

Німеччина також підтримує ініціативу України щодо інтенсифікації Мінського переговорного процесу та очікує на продовження переговорів у Нормандському форматі, сказала вона.

Міністр оборони ФРН зазначила, що Німеччина готова й надалі надавати допомогу в реалізації реформ в Україні.

Читайте також: Програма розширених можливостей НАТО: Київ розраховує на підтримку Берліна

Крім того, за даними пресслужби, Крамп-Карренбауер прийняла запрошення свого українського колеги Андрія Тарана відвідати Україну з візитом.

У зустрічі взяли участь заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр оборони Андрій Таран.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-