Депутат Лерос приїхав до НАЗК подавати заяву про корупцію в Міненерго

Депутат Лерос приїхав до НАЗК подавати заяву про корупцію в Міненерго

Фото
Укрінформ
Народний депутат від фракції "Слуга народу" Гео Лерос прибув до Національного агентства з питань запобігання корупції, щоб подати заяву про корупційні правопорушення в.о. міністра енергетики Ольги Буславець.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як ви знаєте, на ринку електроенергії відбуваються кричущі факти злочинної змови, як знищується дешева атомна електроенергія в цілях олігархів і монополістів на ринку. Саме сьогодні я сюди прийшов із заявою про факти корупційного правопорушення виконуючим обов'язки міністра енергетики Ольгою Буславець", - сказав Лерос журналістам під стінами НАЗК.

Брифінг народного депутата України Гео Лероса / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Він нагадав, що 8 травня Ольга Буславець відправила окреме доручення Енергоатому з пропозицією почати майнінг криптовалюти.

За словами Лероса, у нього виникло питання, чому в.о. міністра дає доручення президенту Енергоатому і конкретно вказує, з яким з підрозділів йому працювати.

Депутат надав відповідь Енергоатому на своє звернення, яке свідчить про те, що син в.о. міністра Станіслав Буславець працює в відокремленому підрозділі Енергоатому.

"Попередній міністр затвердив структуру Енергоатому, в якому був відсутній ВП "Енергоатом-Трейдинг ". Згідно з цим документом, структура мала бути розформована. І ось коли Ольга Буславець прийшла на посаду в.о. міністра енергетики, вона вирішила зберегти роботу своєму синові і дала це окреме доручення, чим порушила антикорупційне законодавство ", - зазначив він.

Лерос уточнив, що син Буславець працює в структурі з 2018 року на посаді економіста відділу торгівлі.

На його думку, це є конфліктом інтересів.

"На сьогодні я вважаю, що НАЗК має їй вручити протокол про корупцію, вона має бути внесена до реєстру корупціонерів і Прем'єр-міністр Шмигаль має негайно її звільнити. Якщо він цього не робить, то він має разом з нею піти у відставку і він може повернутися на своє попереднє місце роботи в ДТЕК ", - сказав Лерос.

Читайте також: Зеленський знає, хто записав "плівки Єрмака"

Депутат сподівається, що в найближчий тиждень НАЗК вручить Ользі Буславець протокол.

Виходячи з приміщення НАЗК, депутат зазначив, що його заяву зареєстрували.

"Людина, яка реєструвала заяву, сказала, що велика ймовірність того, що їй вручать протокол про корупцію, тому що є безпосередньо умисел в цьому", - повідомив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-