Україна передала Фінляндії проєкт угоди про співпрацю щодо трудової міграції - ОП

Україна передала Фінляндії проєкт угоди про співпрацю щодо трудової міграції - ОП

Укрінформ
Глава держави Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо, під час якої обговорювалася співпраця у сфері трудової міграції.

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

«Україна передала на розгляд фінляндської сторони проєкт міжурядової угоди про працевлаштування та співпрацю у сфері трудової міграції. Прошу вашого сприяння у прискоренні підготовки цього документа до підписання», – сказав глава Української держави.

Президент Фінляндської Республіки подякував українській стороні за ефективну взаємодію в питанні забезпечення участі громадян України у сезонних аграрних роботах у Фінляндії.

Зеленський наголосив на важливості безумовного гарантування безпеки українців при виїзді на роботу у Фінляндію.

«Хочу підтвердити, що наша позиція базується на гарантуванні умов безпеки українців у зв’язку з пандемією COVID-19, а також на виведенні з тіні процесу трудової міграції, встановленні чітких і прозорих рамок для легального працевлаштування українців за кордоном. Дуже ціную, що з Фінляндією домовлено про легальні контракти на понад три місяці, оформлення медичного страхування та комфортного проходження карантину», – зазначив він.

Президент України також зауважив, що сезонна співпраця стає важливим напрямком двосторонньої взаємодії України та Фінляндії. У цьому контексті він підтвердив зацікавленість нашої держави у започаткуванні діалогу у сфері менеджменту лісового господарства.

Співрозмовники також відзначили конструктивну взаємодію в питанні забезпечення своєчасного повернення додому громадян обох держав у період дії карантину.

Зеленський висловив подяку за допомогу Україні у боротьбі з коронавірусом, здійснену через Фінляндський комітет Червоного Хреста.

«Бажаю здоров'я вам та народу Фінляндії, а всім, хто хворіє, – якнайшвидшого одужання», – зазначив він.

Також повідомляється, що Президент України звернувся з проханням про подальшу підтримку у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. Зеленський повідомив, що Україна та МВФ погодили нову програму stand-by в обсязі 5 мільярдів доларів терміном на 18 місяців.

«Усі передумови для початку практичної роботи за програмою МВФ виконані, гроші фонду спрямовуються на збереження платіжного балансу та підтримку бюджету», – наголосив глава Української держави.

На прохання Президента Фінляндії окрему увагу було приділено безпековій ситуації на Донбасі. Володимир Зеленський подякував за незмінну підтримку Фінляндією суверенітету й територіальної цілісності України.

Читайте також: Уряд не запроваджував жодних обмежень на виїзд українців за кордон – Прем’єр

Саулі Нііністьо запросив Президента України після закінчення пандемії коронавірусу відвідати Фінляндію.

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що уряд готовий до переговорів з європейськими країнами, які прагнуть запросити українців на сезонні роботи.

Читайте також: Фінляндія подвоїла квоту на іноземних працівників у сільському господарстві

23 квітня спецрейсом до Фінляндії вилетіли 200 українських трудових мігрантів. За повідомленнями ЗМІ, це перший чартер, який фіни організували на прохання фермерів. Після прильоту всі прибулі зобов'язані пройти двотижневий карантин.

Загалом до сільгоспробіт у Фінляндії планують залучити близько тисячі працівників з України. У країні переконані, що без цих робітників їхньому сільському господарству не впоратися з весняною посівною

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-